Авто-Мото Заначка ;) :: www.amz.in.ua

Статті, новини, фотографії, посібники, відео - все про авто та мото - тільки корисне!

E-mail

Пароль


Зареєструватися

Техогляд транспортних засобів триватиме упродовж року : Новини

Новини >

Всі новини (1950769 хітів) >>>>>

23 Января 2009

У Департаменті ДАІ МВС України відбулася прес-конференція, на якій йшлося про зміни у порядку проходження державного технічного огляду транспортних засобів. Як повідомив перший заступник начальника Департаменту ДАІ МВС України Сергій Левченко, у поточному році державний технічний огляд транспортних засобів проводиться за новими Правилами, що регламентовані двома нормативними документами - постановами Кабінету Міністрів України від 9 липня 2008 року:
- № 606 "Про затвердження Порядку проведення державного технічного огляду колісних транспортних засобів";
- № 607 "Про затвердження Порядку надання суб'єктам господарювання повноважень на проведення перевірки технічного стану колісних транспортних засобів під час державного технічного огляду".
  Він також розповів про основні положення цих документів, що регламентують зміни в порядку проходження техогляду:
  1. Функції перевірки технічного стану транспортних засобів покладено виключно на спеціально уповноважені суб'єкти господарювання.
  При цьому Державтоінспекція Міністерства внутрішніх справ України продовжує виконувати функції з організації проведення державного технічного огляду, здійснення при цьому контролюючих функцій держави з послідуючим оформлення результатів техогляду у підрозділах Державтоінспекції.
  2.Збільшення термінів проведення техогляду (фактично протягом усього року).
  Приведення періодичності проведення техогляду певних категорій транспортних засобів до міжнародних вимог (в залежності від призначення автомобіля та його вантажопідйомності).
  Періодичність проведення техогляду:
  1) два рази на рік - засоби, призначені для перевезення пасажирів з кількістю місць для сидіння більш як дев'ять з місцем водія включно, та спеціалізовані засоби для перевезення небезпечних вантажів
  2) один раз на рік - засоби, призначені для перевезення вантажів з максимально дозволеною масою понад 3,5 тонни, а також спеціальні та спеціалізовані засоби, зокрема автокрани, таксі, автомобілі швидкої медичної допомоги тощо
  3) один раз на два роки - засоби, призначені для перевезення пасажирів з кількістю місць для сидіння не більш як дев'ять з місцем водія включно та для перевезення вантажів з максимально дозволеною масою до 3,5 тонни, а також мотоцикли та інші механічні транспортні засоби у рік, який закінчується на непарну цифру, - засоби, остання цифра року випуску яких непарна; у рік, який закінчується на парну цифру і нуль, - засоби, остання цифра року випуску яких парна або нуль.
  Допускається проведення техогляду причепів, причепів-розпусків та напівпричепів незалежно від року їх випуску одночасно з тягачем.
Техогляд транспортних засобів проводиться Державтоінспекцією в такий термін:
- з 15 січня по 15 грудня - для тих засобів, техогляд яких проводиться один раз на два роки або один раз на рік;
- з 15 січня по 30 червня та з 1 липня по 15 грудня - для тих засобів, техогляд яких проводиться два рази на рік.
  Талон техогляду буде дійсним до терміну, що зазначений у ньому під час проходження попереднього технічного огляду.

23 січня 2009 року 

Прес-служба Департаменту
ДАІ МВС України 

Всі новини (1950769 хітів)>>>>>



Комментарии:

Для добавления комментария к статье " Техогляд транспортних засобів триватиме упродовж року : Новини" Вы должны быть зарегистрированным пользователем. Для регистрации перейдите сюда >>>

Если Вы уже зарегистрированный пользователь просто авторизируйтесь при помощи формы:

E-mail

Пароль