Авто-Мото Заначка ;) :: www.amz.in.ua

Статті, новини, фотографії, посібники, відео - все про авто та мото - тільки корисне!

E-mail

Пароль


Зареєструватися

Ответы ГАИ на вопросы мотобратии : Новини

Новини >

Всі новини (1964388 хітів) >>>>>

17 Февраля 2010

Посетителям сайта MOTO.com.ua было предложено задать наболевшие вопросы Черниговскому обласному ГАИ по поводу регистрации мототехники с объемом до 50 см3. Сегодня были получены ответы на них.
Вы можете ознакомится с ними и обсудить в соответствующей теме форума.

Вопрос от Igvas:
1. Перечень документов, которые необходимо будет представить в МРЕО для регистрации скутера.
2. Какая будет стоимость регистрации мопеда с обьёмом двигателя до 50 куб. см. (желательно подробно, по каждому пункту оплаты). Какими нормативными документами предусмотрена тарификация оплаты за получение регистрационных документов и номерного знака для данного типа техники.
3. Какими нормативными документами утверждено описание и размеры номерного знака для мототехники с обьёмом двигателя до 50 куб.см. Как будет выглядеть данный номерной знак.

Ответ:
1. Згідно п.8 «Порядку державної реєстрацій транспортних засобів» затвердженого постановою КМУ №1388-98 р. для реєстрації транспортного засобу, в тому числі мопеду, необхідні наступні документи:
- для реєстрації ввезеного на територію України та придбаного в торгівельній організації: вантажна митна декларація, сертифікат відповідності, довідка-рахунок;
- для реєстрації самостійно ввезеного на територію України: посвідчення митниці, сертифікат відповідності;
- для реєстрації виготовленого в Україні: акт приймання-передачі з заводу-виробника, сертифікат відповідності, свідоцтво про погодження конструкції, а також в разі придбання транспортного засобу у дилера - довідка-рахунок, дилерська угода, акт приймання-передачі між виробником та дилером.
- для реєстрації транспортного засобу, який раніше був зареєстрований в підрозділах ДАІ - біржова угода або інші засвідчені в установленому порядку документи, що встановлюють право власності на транспортні засоби;
2. Вартість реєстрації мопедів буде включати в себе наступні платежі:
- тимчасовий реєстраційний талон (45 грн. - бланк талону, 5,33 грн. - плівка для ламінування, 7 грн. - ламінування),
- номерний знак (вартість на даний час не визначена, але для прикладу вартість номерного знаку для мотоциклів - 51,30 грн.),
- огляд транспортного засобу (7 грн.)
- оформлення реєстраційних документів (15 грн.).
Вартість реєстрації транспортних засобів визначена спільним наказом МВС, Міністерства Фінансів, Міністерства економіки від 05.10.2007
N 369/1105/336 «Про затвердження Розмірів плати за надання послуг органами і підрозділами Міністерства внутрішніх справ та Порядку їх справляння».
3. Типи та основні розміри державних номерних знаків встановлені ДСТУ 4278:2006.
_____

Вопрос от krab23:
1. Каким образом и на основании каких документов будет определятся кубатура?
2. При наличии открытой категории А необходимо открывать кат.А1 ?
3. При открытой категории А и В для езды на квадроцикле, мото с бок.прицепом,трайке надо открывать кат.В1?
4. Как будет происходить купля-продажа скутера 50сс уже стоящего,допустим,на учете? 5. Если у меня уже давно пластиковые права и кат.А,В и С открыты еще до вступления закона в силу мне надо открывать А1???? В этом гандурасе закон имеет обратную силу??!

Ответ:
1. Об'єм двигунів визначається на підставі реєстраційних документів транспортних засобів, висновків експертів-криміналістів та довідкової літератури.
2. В посвідченнях старого зразку з передбаченими категоріями А,В,С,D,Е, відкрита категорія А, відповідає категоріям А1 та А. В посвідченнях нового зразку (з розмежуванням категорій А, А1) категорія А не надає права керування транспортними засобами А1. В даному випадку відкриття категорії А1 здійснюється згідно чинного законодавства.
3. Згідно постанови Кабінету Міністрів України № 511-2009року керування квадро- і трициклами, мотоциклами з боковим причепом, мотоколясками та іншими триколісними (чотириколісними) мототранспортними засобами, дозволена максимальна маса яких не перевищує 400 кг, дозволяється при наявності посвідчення водія з відкритою категорією В1.
_____

Вопрос от Burchik0548:
1. Возможно ли будет поставить на учет Японский скутер, с обьемом 49,9куб.см. который нелегально ввезли в Украину? Имею ввиду без расстаможки и каких-либо Японских документов.
2. В некоторых областях мопеды уже стоят на учете и имеют номерной знак. Много раз видел кубатурные мопеды до 150куб.см. с номерными знаками от 50 кубовых.
Вопрос: Что грозит хозяину этого мопеда, если при остановке милицией, выясниться что в нем больше кубиков чем написано в техпаспорте? И что грозит эксперту из МРЕО, а также начальнику, что подписался что это 50- кубовая техника?

Ответ:
1. Встановлення двигуна з іншим робочим об'ємом циліндрів вважається переобладнанням, яке здійснюється відповідно до вимог чинного законодавства. Переобладнаний транспортний засіб повинен бути перереєстрований. Переобладнання з порушенням вимог стандартів, правил і нормативів, що стосуються безпеки дорожнього руху є порушенням п. 31.3.а Правил дорожнього руху України, за яке передбачена адміністративна відповідальність за ч.1 ст.121 КУпАП.
_____

Вопрос от Piligrim52:
Пожалуйста поясните, как может областное отделение ГАИ говорить о регистрации мопедов если нет решения Кабмина по этому вопросу, а может я где-то упустил, дайте ссылку на "Постанову Кабміну" - стараюсь отслеживать такие вопросы и сохранять ссылки на документы.

Ответ:
1. Реєстрація мопедів підрозділами Державтоінспекції здійснюється на підставі ст. 34 Закону України «Про дорожній рух» (зі змінами від 24.09.2008р.) та «Порядку реєстрації транспортних засобів...» затвердженого постановою Кабінету Міністрів України № 1388-1998р. (у редакції постанови Кабінету Міністрів України № 1371 від 23.12.2009р.)
_____

Вопрос от Zenit:
Я являюсь владельцем двух ещё советского производства мопедов- верховина6 и дельта. На верховину у меня даже номерной знак сохранился. На дельту в руководстве по эксплуатации есть номера двигателя и рамы. Реальная цена этой техники 500 грн в хороший базарный день. Сколько же будет стоить их регистрация? И как быть с документами на них.

Ответ:
1. Вартість реєстрації мопедів буде включати в себе наступні платежі:
- тимчасовий реєстраційний талон (45 грн. - бланк талону, 5,33 грн. - плівка для ламінування, 7 грн. - ламінування),
- номерний знак (вартість на даний час не визначена, але для прикладу вартість номерного знаку для мотоциклів - 51,30 грн.),
- огляд транспортного засобу (7 грн.)
- оформлення реєстраційних документів (15 грн.).
Проведення першої державної реєстрації мопедів, які були придбані до 29.12.2009 року і документи про правомірність їх придбання у власників відсутні, буде проводитись до 01.07.2010 року без надання таких документів після проведення перевірки законності придбання цих транспортних засобів.
_____

Вопрос от UlikSasha:
Что слышно об обеспечении "пластиком" для удостоверений нового образца ? 2-й раз продлеваю талон на месяц. Или "попосивать" надо ? Что посоветуете ? А пан Коломиец таки куда брюлики покупал ? А конкретная фамилия инициатора столь гениальных изменений может быть названа ? А среди сотрудников ГАИ, тех, приземленных, которые в эти морозы на дорогах мерзнут, да в летний зной... , да в осеннюю слякоть... , многим искреннюю благодарность высказываю, так они что об этом думают ? Занк.

Вопрос от fosters:
Здал экзамены на категорию А и А1 два месяца назад. Водительское удостоверение на дают говорят нету самих удостоверений(пластика) я не понимаю в чом проблема я же за него уже заплатил и непонятно для меня что тяжело наделать карточек пластиковых ведь за них уже многие заплатили.Или может быть дело в чом-то другом поясните пожалуйсто буду очень благодарен.

Ответ для fosters и UlikSasha:
1. Державтоінспекція отримує спец. продукцію в Департаменті ресурсного забезпечення, в якому на даний момент бланки посвідчень водія та свідоцтв про реєстрацію відсутні. По мірі надходження вказаних бланків, в засобах масової інформації буде розміщена відповідна інформація.
_____

Вопрос от Motor50:
Будут ли регистрироваться самодельные мопеды и самокаты с электродвигателем?

Ответ:
Допускається державна реєстрація самостійносконструйованих мопедів, виготовлених відповідно до обов'язкових вимог норм і стандартів України, на підставі документів, що підтверджують правомірність придбання складових частин із зазначенням їх ідентифікаційних номерів, а також висновків Центру безпеки дорожнього руху та автоматизованих систем при МВС та інших, визначених Кабінетом Міністрів України підприємств, установ та організацій.
_____

Вопрос от alisonnik:
Доброго времени суток, у меня вопрос такой:
1. необходимо ли для регистрации мопеда предоставлять его для осмотра (проще говоря приезжать в МРЕО на мопеде или можно без него).
2. из документов на мопед (мопед еще совецкий) есть только инструкция с отметкой о продаже магазина с указанием номера рамы и двигателя, этого достаточно для регистрации?
3. недавно установил на него другой двигатель (мопед "Карпаты", а двигатель "Симсон", будет ли он зарегистрирован (документы на двигатель отсутствуют)?
4. как часто и где необходимо будет проходить техосмотр?
5. Если есть права с категорией "В", для открытия категории А+необходимо сдавать только вождение?
6. Какая стоимость услуг сопутствующих процессу регистрации (получение категории, получение новых прав, номерной знак, и т.д.)
Спасибо.

Ответ:
1. Під час реєстрації мопед необхідно надати для огляду експерту-криміналісту НДЕКЦ та інспектору реєстраційно-екзаменаційного підрозділу ДАІ.
2. Проведення першої державної реєстрації мопедів, які були придбані до 29.12.2009 року і документи про правомірність їх придбання у власників відсутні, буде проводитись до 01.07.2010 року без надання таких документів після проведення перевірки законності придбання цих транспортних засобів. Враховуючи вищевикладене мопед може бути зареєстрований на підставі інструкції з відміткою магазину про продаж та вказаними номерами рами та двигуна, але остаточне рішення буде прийматись за результатами відповідної перевірки.
3. Реєстрація мопеду «Карпати» з двигуна моделі «Симсон» не допускається, оскільки встановлення вказаного двигуна не передбачалось заводом-виробником.
4. Проходження мопедами технічного огляду на даний час законодавством непередбачено.
5. Для відкриття нижчих категорій особа подає до реєстраційно-екзаменаційних підрозділів Державтоінспекції довідки про проходження двадцятигодинних курсів навчання керуванню на відповідному транспортному засобі у закладах з підготовки водіїв, підтвердження керування транспортним засобом протягом останніх 12 місяців за однією з відкритих категорій та складає практичний іспит з керування на транспортному засобі нижчої категорії. Якщо особа не керує транспортним засобом протягом останніх 12 місяців, відкриття нижчих категорій здійснюється після складення теоретичного та практичного іспитів.
6. Вартість реєстрації мопедів буде включати в себе наступні платежі:
- тимчасовий реєстраційний талон (45 грн. - бланк талону, 5,33 грн. - плівка для ламінування, 7 грн. - ламінування),
- номерний знак (вартість на даний час не визначена, але для прикладу вартість номерного знаку для мотоциклів - 51,30 грн.),
- огляд транспортного засобу (7 грн.)

- оформлення реєстраційних документів (15 грн.).
Сума платежів при обміні посвідчення водія з відкриттям нижчої категорії з одним іспитом складає - 411 грн., з двома іспитами (теоретичний та практичний) - 430 грн.
_____

Вопрос от santyago705915:
Будет ли указан в техпаспорте цвет моторолера, т.к. имеется практически новый пластик,но другого цвета,а в талоне указан родной?

Ответ:
В свідоцтві про реєстрацію мопеда буде зазначеного колір, в який буде пофарбований мопед на момент реєстрацій.

_____

Вопрос от stakan:
Надо ли будет оформлять доверенность на управление скутером или можно будет вписать в таллон .(сына ,жену)?

Ответ:
На даний момент у зв'язку зі змінами законодавства внесення запису на право керування до свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу не передбачена. Власник транспортного засобу може надати право керування іншій особі на підставі тимчасового реєстраційного талону або іншого документа засвідченого у встановленому законом порядку.
_____

Вопрос от ByLead:
Как гражданина другой страны, меня интересует можно ли посетить Украину на незарегистрированном (согласно законодательству РБ) скутере или для этого его нужно будет предварительно зарегистрировать в Украине.
P.S. Прав категории А1 также не имею согласно белорусского законодательства.

Ответ:
Згідно вимог чинного законодавства України мопеди підлягають державній реєстрації, експлуатація незареєстрованих транспортних засобів забороняється. Водії мопедів повинні мати посвідчення категорії А1.
Відповідно до п.29.1 Правил дорожнього руху України Водій транспортного засобу, що прибуває до України з іншої країни повинен мати реєстраційні документи на транспортний засіб і посвідчення водія.

Источник: MOTO.com.ua

Всі новини (1964388 хітів)>>>>>



Комментарии:

Для добавления комментария к статье "Ответы ГАИ на вопросы мотобратии : Новини" Вы должны быть зарегистрированным пользователем. Для регистрации перейдите сюда >>>

Если Вы уже зарегистрированный пользователь просто авторизируйтесь при помощи формы:

E-mail

Пароль