Авто-Мото Заначка ;) :: www.amz.in.ua

Статті, новини, фотографії, посібники, відео - все про авто та мото - тільки корисне!

E-mail

Пароль


Зареєструватися

Використання радіолокаційного відеозаписуючого вимірювача швидкості "ВИЗИР" передбаченого законодавством : Новини

Новини >

Всі новини (1949874 хітів) >>>>>

25 Июня 2009

   Нагадаємо, що 17 листопада 2008 року набув чинності Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху".
   Аналізуючи стан аварійності вже можна констатувати, що нові норми законодавства та відповідна організація роботи підрозділів ДАІ з його виконання стали головними чинниками зниження рівня аварійності на автодорогах України. Від початку цього року вдалося зберегти життя 1363 громадян та попередити травмування майже 9 тис. осіб.
   Разом з тим основною формою профілактики аварійності залишається нагляд за дорожнім рухом та своєчасне виявлення і попередження порушень Правил дорожнього руху його учасниками. При цьому велику роль у підвищенні ефективності нагляду за дорожнім рухом відіграє застосування сучасних технічних засобів, у тому числі радіолокаційних відеозаписуючих вимірювачів швидкості "ВИЗИР".
   Державним комітетом України з питань технічного регулювання та споживчої політики сертифіковані вимірювачі швидкості, у тому числі вимірювач швидкості радіолокаційний відеозаписуючий "ВИЗИР" (Свідоцтво Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики про визнання затвердження типу засобів вимірювальної техніки № UA-MI/3-924-2006 від 11.10.2006). До речі такі прилади не перший рік використовують працівники міліції Росії, Казахстану, Білорусі.
   Нагадаємо, що більше місяця тому, з ініціативи Донецької обласної прокуратури науковими спеціалістами Державного підприємства "Донецькій науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" проведено додаткову перевірку радіолокаційного видеозаписуючого вимірювача швидкості "ВИЗИР", яким користуються у своїй службовій діяльності співробітники Державтоінспекції. Висновок науковців - вимірювач швидкості радіолокаційний відеозаписуючий "ВИЗИР" відповідає технічним умовам і може використовуватися в подальшій службовій діяльності.
   Саме з метою вдосконалення роботи підрозділів Державтоінспекції з профілактики правопорушень із застосуванням засобів фото- і кінозйомки, відеозапису та підвищення ефективності нагляду за дорожнім рухом 21 травня п.р. МВС України підписано відповідне розпорядження, яким передбачено, що інспектори ДПС здійснюють контроль за дотриманням водіями ПДР з використанням засобів фото- і кінозйомки, відеозапису виключно у форменому одязі, з нагрудним знаком та на службовому автомототранспорті. Крім того, заборонено нести службу в місцях, закритих для візуального сприймання учасникам дорожнього руху (об"єкти дорожнього сервісу, зелені насадження тощо). Передбачено також провести відповідну роботу щодо демонтажу тих дорожніх знаків, які встановлені з порушенням державного стандарту та вводять необґрунтовані обмеження для учасників дорожнього руху, тощо.
   Тема забезпечення безпеки дорожнього руху є завжди актуальною у висвітленні в засобах масової інформації. Майже кожна редакція газети, журналу, телевізійних новин не обходить своєю увагою інформування громадян про наслідки та причини скоєння жахливих автопригод, роботу ДАІ. І це зрозуміло, тому що майже кожен сьогодні є учасником дорожнього руху - водій, пасажир, пішохід.
   Проте останнім часом у ЗМІ оприлюднено різного роду інформацію щодо неправомірності використання підрозділами ДАІ з профілактики правопорушень технічних засобів, а також їх невідповідності існуючим світовим стандартам. На жаль подібна інформація, без відсутності результатів проведених відповідними державними установами експертиз, завдає шкоди діяльності Державтоінспекції, а позиція авторів відстоює лише інтереси порушників.

25 червня 2009 року

Прес-служба Департаменту
ДАІ МВС України

 

Всі новини (1949874 хітів)>>>>>



Комментарии:

Для добавления комментария к статье "Використання радіолокаційного відеозаписуючого вимірювача швидкості "ВИЗИР" передбаченого законодавством : Новини" Вы должны быть зарегистрированным пользователем. Для регистрации перейдите сюда >>>

Если Вы уже зарегистрированный пользователь просто авторизируйтесь при помощи формы:

E-mail

Пароль