Авто-Мото Заначка ;) :: www.amz.in.ua

Статті, новини, фотографії, посібники, відео - все про авто та мото - тільки корисне!

E-mail

Пароль


Зареєструватися

Нельзя тайно штрафовать? : Новини

Новини >

Всі новини (1950728 хітів) >>>>>

14 Сентября 2009

Генпрокуратура сделала предписание начальнику ГАИ Украины Сергею Коломийцу с требованием прекратить штрафовать дорожных нарушителей без их ведома. То есть, теперь, согласно предписанию ГПУ, гаишники должны останавливать водителей и вместе с ними составлять протокол, а не просто фиксировать "Визирем" превышение скорости, выписывать штрафы и слать по почте "письма счастья". Если предписание не выполняется, то водитель может подавать в суд. Об этом сообщил начальник пресс-службы ГПУ Юрий Бойченко.

ГПУ считает, что использование "Визиря" лишь для фиксации нарушений не отвечает конституционным правам, а также Закону "О милиции". "Действия ГАИ, которая только фиксирует нарушения, противоречат требованиям ст. 10 Закона "О милиции", в соответствии с которым милиция должна пресекать административные правонарушения", — гласит один из пунктов предписания ГПУ. По информации ведомства, за последнее время только в Донецкой и Тернопольской областях суды отменили более 100 постановлений инспекторов ГАИ об уплате штрафов (нарушения были сняты на "Визирь").

А что говорит ГАИ?

   Упродовж останнього часу у засобах масової інформації, з посиланням на прес-службу Генеральної прокуратури України, розповсюджується інформація про ніби-то заборону, винесену Генеральною прокуратурою на використання підрозділами Державтоінспекції МВС радіолокаційного вимірювача швидкості "ВИЗИР" у якості засобу фото- відеозапису для документування порушень встановлених законодавчими актами обмежень швидкості руху.
   У зв'язку з цим повідомляємо, що 7 липня ц.р. до Департаменту ДАІ МВС України надійшов припис, підписаний заступником Генерального прокурора України Корняковою Т.В. щодо усунення порушень закону при притягненні осіб до адміністративної відповідальності.
   Про заходи, що здійснюються Департаментом ДАІ МВС України на виконання вищезазначеного припису, Генеральну прокуратуру України було поінформовано листом ДДАІ від 17 липня 2009 року у встановлений приписом десятиденний строк. Зокрема, повідомлено, що Міністерством внутрішніх справ України видано розпорядження від 21 травня 2009 року № 466, яким передбачено:

- зобов'язати працівників ДПС ДАІ перед початком роботи з радіолокаційним відеозаписувальним вимірювачем швидкості "ВИЗИР" робити знімки службового транспортного засобу із прив'язкою до місцевості та в разі необхідності долучати до матеріалів розгляду скарг для доведення місця фіксації порушення;

- у ході документування порушень правил дорожнього руху працюючими в автоматичному режимі спеціальними технічними засобами, що мають функції фото-, кінозйомки, відеозапису чи засобами фото- і кінозйомки, відеозапису, до винесеної постанови додавати 3-4 знімки зафіксованого порушення правил дорожнього руху. Знімки повинні містити інформацію про місце, час скоєння порушення, чітке зображення автомобіля порушника;

- не допускати випадків документування порушень ПДР, якщо порушення скоєне внаслідок неналежного утримання дорожнього покриття (виїзд на зустрічну смугу для об'їзду перешкод, ям тощо);

- ужити заходів щодо облаштування спеціальними інформаційними щитами ділянок вулично-дорожньої мережі, де здійснюється контроль за дотриманням водіями ПДР з використанням працюючих в автоматичному режимі спеціальних технічних засобів, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису.
   Водночас повідомляємо, що на замовлення Департаменту ДАІ МВС, ТОВ "ЕЛЕКТ-К", яке є постачальником для підрозділів Державтоінспекції вимірювачів швидкості радіолокаційних "ВИЗИР", спільно з виробником цього приладу ЗАТ "Ольвія", Санкт-Петербург, Росія, здійснили модифікацію "ВИЗИРя" активувавши режим, що має назву "автоматичний режим".
   Для здійснення державної метрологічної атестації ТОВ "ЕЛЕКТ-К" передало до ДП "Укрметртестстандарт" нову модифікацію вимірювача швидкості радіолокаційного "ВИЗИР", якому було проведено попередню перевірку в режимі, що має назву "автоматичний режим" та визначено основні метрологічні та технічні характеристики.
   Крім цього, Департамент ДАІ МВС України звернувся з відповідним листом до Державного науково-виробничого підприємства "Електронмаш" щодо проведення дослідження відеозаписувальних вимірювачів швидкості "ВИЗИР" та встановлення можливості фіксування ними в автоматичному режимі перевищення заданого порогу швидкості руху транспортними засобами. Для проведення досліджень було надано два зразки таких приладів.
   Згідно висновку, затвердженого Генеральним директором ДНВП "Електронмаш", за результатами роботи комісії з проведення перевірки вимірювача швидкості відеозаписувального "ВИЗИР" в режимі роботи "автоматичний режим" (протокол роботи комісії від 05.08.2009р.) встановлено, що надані зразки приладів мають змогу фіксувати перевищення заданого порогу швидкості руху транспортними засобами в автоматичному режимі.
   Також з метою виконання вимог законодавства та нормативно-правових актів у сфері захисту інформації Департамент ДАІ МВС України звернувся із заявою до Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України щодо проведення державної експертизи системи технічного захисту інформації вимірювача швидкості радіолокаційного "ВИЗИР". На сьогодні всі необхідні процедури проведено і найближчим часом буде отримано відповідний експертний висновок.
   Ураховуючи, що будь-яких зауважень з боку Генеральної прокуратури України щодо виконання припису до Департаменту ДАІ не надходило, підрозділи Державтоінспекції продовжують працювати з використанням вимірювачів швидкості “ВИЗИР” щодо виявлення порушень швидкісного режиму під час нагляду за дорожнім рухом у відповідності із законом.

 

14 вересня 2009 року
Прес-служба Департаменту ДАІ МВС України

Всі новини (1950728 хітів)>>>>>



Комментарии:

Для добавления комментария к статье "Нельзя тайно штрафовать? : Новини" Вы должны быть зарегистрированным пользователем. Для регистрации перейдите сюда >>>

Если Вы уже зарегистрированный пользователь просто авторизируйтесь при помощи формы:

E-mail

Пароль