Авто-Мото Заначка ;) :: www.amz.in.ua

Статті, новини, фотографії, посібники, відео - все про авто та мото - тільки корисне!

E-mail

Пароль


Зареєструватися

Порядок забезпечення безпечного і безперешкодного проїзду кортеджів : Новини

Новини >

Всі новини (1959609 хітів) >>>>>

08 Сентября 2009

   Порядок забезпечення безпечного і безперешкодного проїзду автомобільним транспортом Президента України, Голови Верховної Ради України, Прем'єр-міністра України, а також глав іноземних держав, парламентів і урядів, керівників міжнародних організацій та іноземних делегацій, які перебувають в Україні з офіційним візитом, визначається відповідним відомчим нормативним актом. Його розроблено відповідно до вимог Законів України „Про державну охорону органів державної влади України та посадових осіб”, „Про дорожній рух”, Указів Президента України від 30 березня 2005 року № 567 „Про заходи щодо впорядкування використання спеціальних світлових і звукових сигнальних пристроїв та номерних знаків на службових транспортних засобах”, від 3 жовтня 2006 року № 815 „Про впорядкування застосування тимчасових обмежень або заборони дорожнього руху під час проїзду окремих осіб, щодо яких здійснюється державна охорона” та інших нормативно-правових актів з питань забезпечення безпеки дорожнього руху під час супроводження транспортних засобів.
   Державна охорона здійснюється стосовно осіб, визначених чинним законодавством України. Постійному супроводженню підлягає автомобільний транспорт Президента України, Голови Верховної Ради України, Прем'єр-міністра України, а також глав іноземних держав, парламентів і урядів, керівників міжнародних організацій та іноземних делегацій, які перебувають в Україні з офіційним візитом.
   Забезпечення безпечного і безперешкодного проїзду під час супроводження автомобілів Президента України, Голови Верховної Ради України, Прем'єр-міністра України, а також глав іноземних держав, парламентів і урядів, керівників міжнародних організацій та іноземних делегацій, які перебувають в Україні з офіційним візитом, здійснюється нарядами Державної автомобільної інспекції МВС України та у взаємодії з Управлінням державної охорони України.
   Супроводження кортежу, тобто автомобілів осіб, відносно яких здійснюється державна охорона, незалежно від наявності чи відсутності цих осіб в автомобілі під час руху, здійснюється з використанням транспортних засобів ДАІ та УДО з увімкненими спеціальними світловими сигнальними пристроями зі світловими сигналами синього та червоного кольорів, а в разі необхідності і звуковими сигнальними пристроями (на автомобілі попереду кортежу) та з увімкненими спеціальними світловими сигнальними пристроями із сигналами синього та зеленого кольорів (на автомобілі, який замикає кортеж).
   Відповідно до п.3.3.2 Правил дорожнього руху “у разі наближення транспортного засобу з увімкненим синім проблисковим маячком та (або) спеціальним звуковим сигналом водії інших транспортних засобів, які можуть створювати йому перешкоду для руху, зобов'язані дати йому дорогу і забезпечити безперешкодний проїзд зазначеного транспортного засобу (і супроводжуваних ним транспортних засобів).
   Якщо на такому транспортному засобі увімкнено проблискові маячки синього і червоного або лише червоного кольору, водії інших транспортних засобів зобов'язані зупинитися біля правого краю проїзної частини (на правому узбіччі). На дорозі з розділювальною смугою цю вимогу зобов'язані виконати водії транспортних засобів, що рухаються в попутному напрямку.
   Пунктом 3.3.4 Правил дорожнього руху забороняється “здійснювати обгін і випередження транспортних засобів з увімкненими проблисковими маячками синього і червоного або лише червоного кольору та зеленого або синього і зеленого кольору і супроводжуваних ними транспортних засобів (колони), а також рухатися по суміжних смугах із швидкістю колони або займати місце в колоні”.

 

8 вересня 2009 року


Прес-служба Департаменту
ДАІ МВС України

Всі новини (1959609 хітів)>>>>>



Комментарии:

Для добавления комментария к статье "Порядок забезпечення безпечного і безперешкодного проїзду кортеджів : Новини" Вы должны быть зарегистрированным пользователем. Для регистрации перейдите сюда >>>

Если Вы уже зарегистрированный пользователь просто авторизируйтесь при помощи формы:

E-mail

Пароль