Авто-Мото Заначка ;) :: www.amz.in.ua

Статті, новини, фотографії, посібники, відео - все про авто та мото - тільки корисне!

E-mail

Пароль


Зареєструватися

ЗВЕРНЕННЯ ДЕПАРТАМЕНТУ ДАІ МВС УКРАЇНИ ДО ІНОЗЕМНИХ ГРОМАДЯН : Новини

Новини >

Всі новини (1949847 хітів) >>>>>

15 Июля 2009

Шановні пані та панове!

   Департамент ДАІ МВС України щиро вітає вас на гостинній українській землі. Щоб ваша подорож Україною була приємною, радимо взяти до уваги деякі наші поради. Якщо ви подорожуєте автомототранспортом, знайте, що в дорозі ви повинні зупинятися лише на вимогу працівників міліції. 
    Відповідно до ст. 3 Закону України "Про дорожній рух", "забезпечення безпеки дорожнього руху в Україні покладається на Державну автомобільну інспекцію, яка входить до системи органів Міністерства внутрішніх справ України, з відповідними повноваженнями". За порушення Правил дорожнього руху працівники Державтоінспекції мають право складати адміністративні протоколи та виносити рішення або передавати протоколи до суду. Накладені штрафи сплачуються у банківських установах, а не працівнику Державтоінспекції.
   Водій, який в'їжджає на територію нашої держави, повинен мати при собі національне або міжнародне посвідчення водія відповідної категорії, що відповідає вимогам Конвенції про дорожній рух, документ про реєстрацію транспортного засобу та поліс обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів (страховий сертифікат "Зелена картка").  
   Працівники Державтоінспекції, які контролюють дотримання Правил дорожнього руху, повинні перебувати на службі у форменому одязі, мати нагрудний знак встановленого зразка та патрулювати на службових автомобілях з відповідним розфарбуванням та номерними знаками на синьому фоні.




   Під час зупинки транспортного засобу працівник ДАІ зобов'язаний назвати своє прізвище, ім'я, звання, посаду та підрозділ, де проходить службу, назвати причину зупинки.

  

   На вимогу учасника дорожнього руху він повинен пред'явити службове посвідчення.

  
   Також повідомляємо, що в деяких регіонах України намагаються незаконно працювати так звані екологічні патрулі козаків, представники яких не є співробітниками органів внутрішніх справ. Тож зупинка на їх вимогу не є обов'язковою. Представники таких формувань не мають права здійснювати екологічний контроль транспортних засобів на автошляхах, складати адміністративні протоколи, стягувати будь-які штрафи, у тому числі на місці.
   Вони здійснюють своє так зване "патрулювання" на приватних автомобілях, у форменому одязі, наближеному за зовнішніми ознаками до одягу працівників Державтоінспекції, у тому числі з капітанськими або майорськими погонами, генеральськими лампасами та шевронами червоного кольору.
   Також повідомляємо, що працівники Державтоінспекції МВС України не займаються реалізацією так званих "екологічних талонів", які намагаються продавати водіям патрулі козаків.

 

   Шановні гості України! Якщо вам необхідна допомога на автошляху або ви зіткнулися з фактами протиправних дій, радимо звертатися за телефоном "гарячої лінії" Департаменту Державтоінспекції МВС України - +38-044 272-46-59.

 

15 липня 2009 року

Прес-служба Департаменту
ДАІ МВС України

Всі новини (1949847 хітів)>>>>>



Комментарии:

Для добавления комментария к статье "ЗВЕРНЕННЯ ДЕПАРТАМЕНТУ ДАІ МВС УКРАЇНИ ДО ІНОЗЕМНИХ ГРОМАДЯН : Новини" Вы должны быть зарегистрированным пользователем. Для регистрации перейдите сюда >>>

Если Вы уже зарегистрированный пользователь просто авторизируйтесь при помощи формы:

E-mail

Пароль